Expositie

“ Tussen kunst en  kind”: Schoolkinderen bezoeken speciaal de expositie en krijgen toelichting op de werken van de kunstenaars. De kinderen wordt gevraagd goed te kijken naar de kunstwerken en op papier te zetten wat ze van de werken vinden en een aantal vragen te beantwoorden. Jong geleerd oud gedaan! -Fotoalbum-

Kunstexpositie

Datum: 16, 17, 23 en 24 maart 2019
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

Cultureel Centrum De Triangel luidt half maart het voorjaar in met een kunstexpositie van drie artistieke vrouwen. Uiteenlopende kunstwerken op doek, van papier en in steen worden geëxposeerd in de weekenden van 16 en 17 en op 23 en 24 maart in de NH kerk in Venhuizen tussen 13:00 en 17:00 uur. Drie aansprekende kunstuitingen zijn te zien in een evenwichtige en gevarieerde compositie, samengesteld onder leiding van de Hemmer kunstenares Noortje Peerdeman. Officiële opening: 16 maart om 14:00 uur.

Ans KokAns de Kok: “Mijn kat, de tuin met bloemen, maar ook de tulpenvelden en tulpentuin uit Anna Paulowna geven mij veel inspiratie en zijn voor mij een geliefd onderwerp om te schilderen. Van de tulpen maak ik foto's en dan weet ik door het licht of de vorm hoe ik het ga schilderen. Dan probeer ik de tulp of tulpen in al hun kleurschakeringen op doek te brengen”.

 

Nelleke BeenkerNelleke Beenker: “Als kind was ik al graag aan het kleuren en knutselen. Nu maak ik werk vanuit mijn fantasie in verschillende materialen en vormen. Mijn werk is meestal kleurrijk en licht. De inspiratie haal ik uit mijn liefde voor de tuin met zijn bloemen en vogels. Zelf word ik blij als ik aan een stuk werk. Als mensen die mijn werk zien er ook vrolijk van worden, dan is voor mij het werk geslaagd”.

 

 

 

 

Carla MiedemaCarla Miedema: “Papier is altijd mijn favoriete materiaal geweest. Ik heb als autodidact mijn eigen papierkunst ontwikkeld. In mijn objecten zijn wel sporen terug te vinden van het beroep dat ik vroeger had. (wiskundedocent).  Inspiratie haal ik uit de Japanse vouwkunst origami, maar ook werk van kunstenaars als Escher, Schoonhoven of Strobl zijn boeiende voorbeelden. Vazen, vogels, lampen, abstracte vouwsels, sieraden zijn objecten die op de expositie te zien zijn”

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!