Expositie

“ Tussen kunst en  kind”: Schoolkinderen bezoeken speciaal de expositie en krijgen toelichting op de werken van de kunstenaars. De kinderen wordt gevraagd goed te kijken naar de kunstwerken en op papier te zetten wat ze van de werken vinden en een aantal vragen te beantwoorden. Jong geleerd oud gedaan! -Fotoalbum-

Voorjaarsexpositie

Datum: 3, 4, 10 en 11 maart 2018
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

Zenja van Kesteren  - schilderijen
Karin  Hoogendoorn - keramiek
Marijke Braun - beelden
Piet Buijsman - schilderijen
Ksenia Hoff - sieraden

Cultureel Centrum De Triangel opent het jaar 2018 met een expositie van werken van 5 kunstenaars. Gedurende twee weekeinden worden kunstwerken geëxposeerd van steen, schilderijen, keramiek en sieraden in grote afwisseling en toch evenwichtig verdeeld en Zenja Cetkovicopgesteld in de fraaie ruimte van de Nederlands Hervormde Kerk. Het Djinja Fluitkwartet zet luister bij aan de opening van deze expositie op zaterdag 3 maart om 14.00 uur.

Zenja  Cetkovic van Kesteren  is opgegroeid in een kunstenaars gezin. Daar heeft zij de van “Kesteren  genen” gekregen. Het schilderen is bij haar altijd een balans van creativiteit en een zoektocht naar de juiste kleuren. Haar abstracte contrastrijke kunstwerken ontstaan door ” te doen”. Hoe het proces tot uiting komt is steeds weer een spannende uitdaging.

Piet Buijsman schildert graag landschappen en bij voorkeur op locatie. De duinen en het strand zijn favoriet bij hem. Vooral omdat de kleuren per seizoen zo mooi wisselen,  is de natuur zijn grote inspiratie bron en dat komt duidelijk tot uiting in zijn werk. Tegenwoordig schildert hij bij schildersgroep Bergen o.l.v. Pauline Bakker. Zijn krachtig kleurgebruik en stevige penseelstreek passen mooi bij elkaar en leveren expressieve kunstwerken op.

Piet Buijsman

Ksenia Hoff had ooit een droom. Zij wou lerares Engels worden na haar studie geschiedenis. Door echter heel veel keren verhuizen vanwege economische omstandigheden, was het helaas moeilijk om door te studeren. Dankzij haar kinderen is zij sieraden gaan maken. Niet dat ze teveel tijd had, maar zij wou iets doen….en werd op haar eigen werk verliefd! Haar kunstige sieraden kenmerken zich onder andere door gebruik van gladde ronde en gevarieerde natuurlijke vormen.

Ksenia Hoff

Na het schilderen is Karin Hoogendoorn vanaf 2000 intensief bezig geweest met keramiek. Vooral de primitieve stooktechnieken, zoals raku, pitfire en smoorton, hebben haar voorkeur gekregen. Inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur met een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Door te experimenteren met (vloeibare) kleislibs, pigmenten en glazuren geeft zij haar werk een mooie “huid”. De techniek van het aanbrengen en weer weghalen van verschillende lagen gebruikt zij ook bij abstracte schilderijen. De keramiek is handgevormd, zoals de strakke schalen en dekselpotten, doosjes en fantasiefiguren.

Karin Hoogendoorn

De in Heerlen geboren Marijke Braun woont nu in Medemblik. “Het is niet voor niets dat ik steeds naar stenen loop te zoeken en te kijken, hier moet ik iets mee doen...”. Zij ontwikkelde een sterke voorkeur voor beeldhouwkunst en nam daarom alweer 15 jaar geleden beeldhouw-les bij de Blauwe Schuit in Hoorn. Aanvankelijk werkte zij met zachte speksteen maar gaandeweg wilde zij liever een hardere steen bewerken. Zij werkt met albast in diverse kleuren en met seleniet ( een albast soort die een beetje doorzichtig is met een licht oranje kleur) en met serpentijn. Nu maakt zij met veel plezier zacht ogende beelden uit harde steen.

Marijke Braun

educatief klassikaal schoolbezoek aan een kunstexpositie is mogelijk op een werkdag tussen de twee expositieweekeinden in. Dit in overleg en op afpraak met Noortje Peerdeman.

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!