Expositie


Tekenwedstrijd

Noortje Peerdeman maakt de winnaars van de kindertekeningen bekend.

triangel venhuizen tekenwedstrijd

Najaarsexpositie

Datum: 9 en 10 september, 16 en 17 september
Officiële opening: 9 september om 14.00 uur
Openingstijden: 13.00-17.00 uur

Locatie: Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen
Toegang: Gratis

Inge Leuring. "In 2022 ben ik begonnen met experimenteren met verf en stiften op oesters die ik kreeg van verschillende restaurants in de buurt.

Restaurant 't Kerkje in Andijk bestelde 15 zoutvaatjes na het zien van de resultaten." Naast haar leven als docent textiele werkvormen en handvaardigheid aan het Martinuscollege in Grootebroek, heeft Inge Leuring ook de edelsmederij beoefend en maakte zij hoeden. Zij schildert elke donderdag bij schildersvereniging Bessie in Lutjebroek. Inge Leuring is bij toeval begonnen met het beschilderen van oesters. Na een jaar experimenteren op de meest grillige oesters die zij plukte aan de Zeeuwse kust, beheerst zij de kunst om op het gladde parelmoer aan de binnenkant van de schelp een bijzondere wereld te creëren. Er zijn oeroude oesters bij, die zo een tweede -artistiek- leven krijgen. "Ik probeer met de vorm van de oester mee te schilderen". Zij maakt ook in opdracht 'geboorte-schelpen' met naam en geboortedatum van de baby. Zeer fijne handschilderingen geven een heel aparte dimensie aan het huis waarin ooit een levende oester woonde.

Inge Leuring

Ilona Palásthy is, met mixed art, ook zo'n veelzijdig talent: "Keramiek, beeldhouwen, schilderen, tekenen, bronzen en zeefdruk vormen op dit moment mijn interesse." Het kennis maken met technieken; van brons gieten tot schilderen of van betonnen beelden maken tot ruimtelijke objecten creëren; de mogelijkheden zijn onbeperkt". www.nona.nl

Opleiding in Delft aan de Hazelhorst School. Daarna diverse cursussen modeltekenen bij MK24 in Amsterdam, Wackers Academie Amsterdam, aquarel- en pentekeningen bij Teekengenootschap Debutade in Hoorn. Daarna heeft zij zich voortdurend op veel creatief gebied en ruimschoots met kunst en theater beziggehouden. We kennen haar ook van haar activiteiten bij theater De Drom in Enkhuizen. Inmiddels verdiept zij zich in diverse technieken bij o.a. 't Open Atelier van Gertrud Wijnker, Figura, Dutch Academy of Figurative Sculpture in Amsterdam en het beeldhouw-atelier in Breda.

Ilona Palasthy

Maria Jose DiezMaría José Diez is in Spanje geboren, en woonde ook in andere landen voordat zij in Nederland terecht kwam. Zij houdt van kunst en van het verschil tussen culturen "omdat we van binnen hetzelfde zijn, maar we onze ideeën gewoon anders uitdrukken".

Wat zien we zien en wat zien we niet. Hoe kunnen we echt naar binnen kijken, wat is de manier, de weg om dieper te gaan en niet alleen aan de oppervlakte te blijven… van mensen, begrippen, ideeën, nieuws. De buitenkant valt soms uit elkaar, of gaat open en laat ons iets zien, iets dat we misschien niet kunnen of willen begrijpen of pakken. Zij stelt deze vragen meestal met behulp van staal, een geweldig en krachtig materiaal dat een eigen taal spreekt, een taal die zij al jarenlang probeert te doorgronden.

Lida Hofstede: Kunst waar ziel in zit. Ik begon al jong met veel te tekenen, maar pas nadat ik de 30 gepasseerd was, begon ik steeds meer passie voor het schilderen te ontwikkelen. Ik hoor vaak dat mijn werk in de traditie van de impressionisten past, maar zelf heb ik veel bewondering voor de kunstenaarsgroep de Ploeg. Met name het werk van Jannes de Vries. Het heldere warme kleurgebruik spreekt me aan. In het gebruik van kleur ervaar ik een stukje magie, het tilt de sfeer in een landschap op.

Lida HofstedeIk zoek graag de grens op van emotie, poëzie en de werkelijkheid. Het onnoembare, dat wat niet zichtbaar is maar wel waarneembaar, dat fascineert me enorm. Een innerlijke reis die zo boeiend is om te maken. Het Drentse landschap, met name het stroomgebied van de Drentse Aa, vormt al jaren een inspiratiebron. De laatste jaren werk ik steeds meer en plein air. Je kunt me in de zomer in en rondom Enkhuizen regelmatig tegen komen met mijn ezel. Zie ook het interview over mijn leven en werk door Alex de Vries: Mister Motley www.instagram.com/lida_hofstede.


Eerdere exposities:

Expositie keramiek, brons, schilderwerk en hout

twee weekenden 11/12 en 18/19 maart 2023
Voorjaarsexpositie met Caroline Broersen, Randi Vettewinkel, Margo Schoutsen.

*Impressie van de expositie in foto's

*Kinderen van 't Padland maakten schilderijtjes n.a.v. de expositie

De lente is in aantocht. Dat is niets nieuws. Wel dat op 11, 12 en 18 en 19 maart drie Westfriese kunstenaars exposeren in Cultureel centrum De Triangel in de NH kerk te Venhuizen. Keramiek, brons, schilderwerk en hout zijn de ingrediënten waarmee Margo Schoutsen, Randi Vettewinkel en Carolien Broersen het publiek verrassen dit voorjaar. De opening van deze intrigerende expositie is om 14:00 uur op 11 maart 2023 door Tjalling James in het bijzijn van de kunstenaars en Noortje Peerdeman die alles in een passende samenstelling bij elkaar heeft gebracht.

In het werk van Carolien Broersen laat zij zich leiden door de groeiwijze van het natuurlijke materiaal: takken die vertakken of zelfs krullen, de knoesten in het hout, het golven van een stam, de ronde vormen van het zelfhelend vermogen van de boom. Deze groeiwijzen worden ontdekt en blootgelegd en vormen zo het uitgangspunt voor het vertellen van een verhaal waarin zij een nieuwe rol kunnen spelen.

Deze werken zijn gemaakt van hout, dat door het zelfhelende vermogen van de boom, op een bepaalde manier gevormd is. www.carolienbroersen.nl

carolien Broersen Carolien Broersen

Margo SchoutsenKunstenaar Margo Schoutsen (Hoorn, 1960) is afgestudeerd in tekenen en schilderen aan de Wackers academie voor fijne kunst te Amsterdam. Ook heeft zij zich 2,5 jaar bezig gehouden met keramiek, waarin zij een kombinatie heeft gevonden met haar studie tekenen/schilderen en het boetseren. Tot in 2021 heeft zij 20 beelden naar waarneming gemaakt van familie en vrienden, die de “Kunstkijkers” groep vormt. Op dit moment is zij een stap verder gegaan met een andere techniek;  bronzen, waarin zij meer haar gevoel volgt, en haar werk meer haar emoties uitdrukt. Margo Schoutsen is verbonden aan Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken ‘De Boterhal’. www.margoschoutsen.com

 

Margo Schoutsen

Margo Schoutsen

Margo Schoutsen

Margo Schoutsen

Margo Schoutsen

Randi Vettewinkel - Onderweg.
Stations, mensen op weg,
waar gaat men naartoe, wat laat men achter,
uitzichten die aan ons voorbij trekken,
als we onderweg zijn.

Randi Vettewinkel weet abstracte begrippen als tijd en ruimte in verf te vatten. Zij schildert in een heel persoonlijke techniek, zowel in acryl als olieverf, of ze tekent met houtskool op doek. Haar werk neigt naar het abstracte, maar blijft voor de kijker herkenbaar. Dit resulteert in een zekere ingetogenheid. Er gaat rust uit van haar werken. Wat het werk van Randi zo intrigerend maakt is wat zij zichtbaar maakt of juist niet. www.randi-vettewinkel.nl

Randi Vettewinkel

Randi Vettewinkel

Randi Vettewinkel

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!