Cultureel centrum Triangel - Venhuizen

Concert

Geanne van Soelen en Dick Grasman concerteren met prachtige popsongs in De Triangel

Datum: 19 mei2019Geanne van Soelen
Tijd: 15.30 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegangsprijs: €12,50 incl. consumptie in de pauze, kinderen tot 16 jaar: € 6,50

Zang, vleugel en orgel: een prachtige combinatie.

Geanne van Soelen zingt zondagmiddag 19 mei een zeer gevarieerd poprepertoire met Dick Grasman op de vleugel en aan het orgel van de NH kerk te Venhuizen, Cultureel centrum De Triangel. Zangeres Geanne van Soelen en pianist/organist Dick Grasman staan garant voor een bijzonder optreden. Bijzonder is vooral de combinatie popsongs met kerkorgelbegeleiding. Beiden waren getroffen door het orkestrale effect, dat deze combinatie opleverde. Het uiteenlopende repertoire omvat popsongs van o.a. Yes, Kiki Dee, Carole King, Burt Bacharach en Enya, maar ook Nederlandstalige "luisterliedjes" van Herman van Veen, Eefje de Visser, Jacques Brel en Stephanie Struijk. Twee liederen met teksten van Huub Oosterhuis, die gezongen werden door zijn dochter Trijntje, zullen ook klinken. Als gastzanger zal deze middag optreden Gerrit Boonen, net als Geanne en Dick wonend in Enkhuizen. Hij zal meedoen met twee duetten en twee medleys van nummers van The Beatles.
Een greep uit het programma: "Ken je mij?" "You 've got an friend", "May it be'", en geniet van "Anyone who has a heart", "Laat me niet alleen" en "Let it be". Verder staat op het programma een orgelsolo over vier popnummers, waarbij u kunt horen, wat voor een prachtig orgel deze kerk bezit.

Geanne van Soelen werd op 27 november 1994 geboren in Vlissingen. Al zolang ze zich kan herinneren, is zingen haar grote passie. Toen zij zeven werd, verhuisde ze naar Enkhuizen en werd ze al vrij snel lid van Kinderkoor Sunshine en later van het jongerenkoor Reaching Hand, waar zij met regelmaat solo zong tijdens optredens met het koor. In 2016 begon zij met het volgen van klassieke zanglessen en sloot zich aan bij het VU-koor in Amsterdam, een klassiek zangkoor voor studenten. Geënthousiasmeerd door de klassieke muziek, deed zij in 2017 auditie voor het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en werd toegelaten.
De laatste jaren is Geanne zich ook als soliste steeds verder gaan ontwikkelen. Ze zingt graag nummers die dicht bij haar hart liggen. In haar solorepertoire zijn belangrijke inspiratiebronnen onder andere Herman van Veen, Wende Sneijders, Trijntje Oosterhuis en Eefje de Visser, maar bijvoorbeeld ook The Beatles en Simon and Garfunkel. In 2016 en 2017 maakte Geanne deel uit van de matinee van het Zuider Havendijk Concert te Enkhuizen. Daarnaast bracht zij regelmatig een muzikale bijdrage aan diensten in de Zuiderkerk.
Zodoende leerde zij pianist Dick Grasman kennen, waarmee zij inmiddels al meerdere malen heeft opgetreden. Zo speelden zij samen tijdens de Kersttheatertour 2017 te Enkhuizen en verscheidene gelegenheden in de Zuiderkerk te Enkhuizen. In november 2018 verzorgden zij voor de Westfriese Ekklesia samen een avond met liederen van Huub Oosterhuis ter ere van zijn 85e verjaardag in de Protestantse Kerk te Wognum. Geanne studeert Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. De komende jaren wil zij zich volop blijven ontwikkelen als zangeres in ensembles en als solist en het is haar droom om muziek in de toekomst in te gaan zetten in welzijnswerk.

Dick Grasman was al op 15-jarige leeftijd vaste organist van de Dorpskerk in zijn toenmalige woonplaats Jutphaas (nu Nieuwegein). Een paar jaar later, tegelijk met zijn studie voor leraar Duits, nam hij zijn orgelstudie weer op en wel bij Theo Teunissen aan de Utrechtse muziekschool. Hij speelde in vele kerken in Utrecht. Later werd hij pianist/organist van een heel groot jeugdkoor in Amsterdam o.l.v. Peter Dogger, dat resulteerde in vele uitvoeringen in kerken, maar ook drie keer in het Concertgebouw in Amsterdam, een geweldige belevenis.
Daarna volgde een grote reeks optredens met zangers, zangeressen, fluitisten, violisten, koren, orkesten, cabaretiers en zelfs speelde een aantal jaren keyboard in een popgroep. Naast klassieke muziek heeft Dick ook altijd met evenveel plezier popmuziek gespeeld. Vooral na zijn pensionering als leraar Duits aan het Martinuscollege in Grootebroek is hij weer zeer vaak muzikaal actief.Plaats bespreken voor de concerten: info@triangel-venhuizen.nl
of telefonisch na 18.00 uur: 0228 542129 – b.g.g. 0228 542117
(tenzij anders aangegeven)

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!