Cultureel centrum Triangel - Venhuizen

Concert

Hier vindt u een overzicht van de komende én eerdere concerten.


Driebankoor Scratchconcert

Datum: Zaterdag 24 juni 2023
Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen
Toegang: € 15,00 incl. consumptie
Reserveren: https://driebankoor.weticket.com/   

Scratchconcert: Driebankoor verwelkomt extra zangers Bij een "scratch" komen amateurzangers bijeen om een muziekwerk in één dag in te studeren en aansluitend uit te voeren voor publiek. Het Driebankoor heeft een variant daarop. Belangstellenden die mee willen zingen, hebben zich opgegeven als projectlid en kunnen thuis oefenen met bladmuziek en digitale oefen-bestanden. Zij hebben al een aantal repetities meegemaakt. Zowel het koor als de projectleden zijn hierover heel enthousiast.

Muziekkeuze: film en musical Veel mensen houden van films en musicals. Vaak zit daar prachtige muziek in. Passend bij de brede interesse van het publiek hebben koor en dirigent daarom gekozen om in juni populaire koorwerken uit film en musical uit te voeren. Hierbij een greep uit wat het koor zoal gaat zingen: Onder andere drie bekende titels uit Les Misérables, Gabriella's Song (uit de film As it is in Heaven), My heart will go on (Titanic), Seventy-Six Trombones (The Music man), You'll Never Walk Alone / Climb Every Mountain (uit de musical Carousel), May it be (Lord of the rings), en de Overture uit Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber.

Het koor wordt bij dit concert muzikaal ondersteund door een combo. Dit staat onder leiding van Jan Lenselink aan de vleugel en bestaat verder uit Jaap Kramer (synthesizer en orgel), Sylvia Maessen (bas) en Hendrie Westra (slagwerk). Samen met het Driebankoor zorgen zij voor muzikaal vuurwerk, onder de enthousiaste leiding van dirigent Jan Verhoef.

=========================================================

Eerdere concerten

Paasconcert: Projectkoor o.l.v. Frank Hoebe

Datum: Zondag 2 april
Aanvang: 15.30 uur De Triangel/NH-kerk,
Locatie: Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen

Passieconcert 'Golgotha, het einde...?'

Het lijdensverhaal van Jezus vormt al eeuwenlang een ongekende inspiratiebron voor vele componisten. Bach met zijn 'Matthäus Passion' en Andrew Lloyd Webber's 'Jesus Christ Superstar' zijn enkele wereldberoemde voorbeelden. Een werk dat veel minder beroemd is, maar daarom niet minder mooi, is 'Golgotha, het einde…?' van componist en dirigent Frank Hoebe uit Spierdijk.

Het is een modern muziekstuk met toegankelijke (Nederlandstalige) teksten van Jos Feld. Het passieconcert wordt uitgevoerd door het projectkoor van Hoebe Muziekprojecten van ongeveer 35 zangers en zangeressen en solisten (Enrico Kors in de rol van Jezus en Gerard Schipper in de rol van Judas, en daarnaast Maria, Maria Magdalena, Herodes, Pilatus en de hogepriester). Dit alles onder begeleiding van een eigen orkest onder leiding van Frank Hoebe zelf. Koor en solisten vertellen zingend het verhaal met spel en passie.

Dit jaar wordt het stuk voor het 21e jaar uitgevoerd, en wel op Palmzondag 2 april 2023.

Opvoering Golgotha 2023

Foto van de opvoering in 2023

Passieconcert Cultureel Centrum Triangel

 

Soloconcert Frédéric Dorfmann

Datum: zondag 5 februari 2023
Aanvang 15:30 uur, De Triangel/NH-kerk,
Locatie: Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen

Soloconcert Frédéric Dorfmann

Soloconcert Frédéric Dorfmann

Soloconcert Frédéric Dorfmann

Impressie van het succesvolle optreden van Dorfmann voor een volle zaal.

"Le Troubadour des Carrefours"
Onder deze titel brengt Frédéric Dorfmann een gevarieerd Frans chansonprogramma ten gehore met herkenbare liedjes van verschillende giganten.

Er staan liedjes op het programma van Jacques Brel, Jean Ferrat, Georges Moustaki, Charles Aznavour, Serge Reggiani, Francis Cabrel, Boris Vian en ook van minder bekende "auteurs-compositeurs". Elk lied wordt in het Nederlands treffend ingeleid, waarbij poëzie, humor en dramatiek een grote rol spelen.

Frédéric Dorfmann, tot december vorig jaar nog leraar frans op de RSG, begeleidt zichzelf op de gitaar, speelt en zingt onversterkt. 4 December zong hij met groot succes voor een bomvol zaaltje in het Zuiderzeemuseum. Een klein en fijn concert voor de liefhebbers van het Franse chanson: "Je hoeft de Franse taal niet machtig te zijn om van het chansonprogramma te genieten".

Nieuwjaarsconcert Hoorns Byzantijns Mannenkoor

Datum: Zondag 8 januari 2023
Aanvang: 15:30 uur (kerk open vanaf 15.00 uur)

Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel

HBM2023

HBM 2023

Impressie: Orthodox Christelijk Oekraïns Kerstfeest werd een indrukwekken en goed bezocht optreden van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor.

Bewoners van de Oekraïne hebben het zwaar in deze tijden. De vooruitzichten voor 2023 zijn niet rooskleurig. Velen zoeken troost en verlichting in de Orthodoxe kerken.

Cultureel Centrum De Triangel heeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor uitgenodigd voor een nieuwjaarsconcert in Venhuizen. De gezangen van het HBM worden zo authentiek mogelijk vertolkt, net zoals ze in de Oosters Orthodoxe kerken en kloosters ook nu nog klinken. In de Orthodoxe traditie wordt dit weekeinde Kerstfeest gevierd en het programma zal vooral in het teken staan van dit feest. Het koor zingt deze middag naast de liturgische liederen ook een aantal Kerstliederen in het kerk-slavisch. Ook zullen enkele Kerstliederen en volksliederen in het Oekraïens gezongen worden, omdat na de inval in Oekraïne het HBM besloot de Russische volksliederen en Kozakkenliederen voorlopig niet meer op het programma te zetten.

Het HBM dat niet specifiek kerkelijk gebonden is,  brengt Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek in de monastieke (=klooster) stijl. Het zijn soms de “eenvoudige” melodieën zoals deze door de monniken in de kloosters worden gezongen, maar ook de prachtige vierstemmige composities staan op het repertoire.

In alle gevallen komt de diepte van de spiritualiteit tot uiting in de liederen die a capella worden gezongen, want de regel is dat alleen wat God geschapen heeft (de menselijke stem) de gebeden en gezangen mag vertolken.

De muziek van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor brengt het publiek in de sfeer van eeuwenoude iconen en kathedralen met priesters die in ceremoniële gewaden de Orthodoxe diensten leiden. Een bijzonder concert in een bijzondere tijd in de NH-kerk.

Informatie: www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl

Hoorns Byzantijns Mannenkoor

 

Kerstconcert Driebankoor

Datum: Zondag 18 december 2022
Aanvang: 15:00 uur

Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel

Na het jubileumconcert van het Driebankoor, nadert het kerstconcert van het 50 jarige koor met rasse schreden. Zij genieten er als koor van om gelijk weer door te kunnen gaan met Kerstmuziek. Het volgende concert wordt gegeven met medewerking van Jaap Kramer op de vleugel en Aarnoud de Groen op het orgel. Kom luisteren om in de kerstsfeer te komen! Dit alles met medewerking van De Triangel in de Nederlands Hervormde Kerk.

Driebankoor Kerstconcert 2022

Impressie van het afgelopen kerstconcert van het Driebankoor bij Triangel

Pop in de kerk: Join's meeting

Datum: Zondag 27 november 2022
Aanvang: 15:30 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel

Join's meeting bij Triangel

Impressie van het afgelopen concert van Join's meeting bijTriangel

Join's meetingPast Popmuziek in de kerk? Zeker en vooral in de NH kerk in Venhuizen, waar cultureel Centrum De Triangel op 27 november Popkoor Joins' Meeting enthousiast laat optreden. De leden uit onder andere de Wieringermeer,Wieringen, Medemblik en Enkhuizen treedt al 48 jaar op tussen Texel en Amsterdam in kerken, in Paradiso in Amsterdam, in Haarlem en nu ook in Venhuizen. Het repertoire van het koor met eigen combo is zeer uitgebreid en is zowel Engels- als Nederlandstalig. Zo staan er popklassiekers op het repertoire en huidige populaire nummers.

Muziek verbindt en inspireert mensen. En dat doet het 50 leden tellende koor Join's Meeting met aandacht voor podiumpresentatie zowel meerstemmig als meertalig. Ze zijn begonnen als interkerkelijk koor en nu doorgegroeid tot een koor dat zijn stem tot ver buiten de kerken laat horen. Met zuiverheid en uitstraling maakt het koor van haar optreden een show met vaak uitdagende choreografieën. Dirigent Ymke Dalenberg zorgt voor de begeleiding, samen met het enthousiaste combo met piano, drum, basgitaar en gitaar.

Join's meeting


 

Plaats bespreken voor de concerten: info@triangel-venhuizen.nl
of telefonisch na 18.00 uur: 0228 542129 – b.g.g. 0228 542117
(tenzij anders aangegeven)

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!